<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.11.2023 712

Як підтримувати чистоту в оселі: правила німців для порядку в домі

Недаремно німців називають найпедантичнішою нацією в світі. Вони дуже люблять порядок і мають кілька правил, як підтримувати чистоту в оселі.

0c24a1835555a189b2ca4b30ff79569f_25.11.23

Деякі з них стануть у пригоді й українцям. Пише ТСН. 

Як легко підтримувати порядок в оселі: правила сучасних німців

"Блискуча оселя"

Casablitzblanka (в перекладі "блискуча оселя") — це особлива система прибирання в будинку, яка включає в себе кілька позицій. Насамперед німці не можуть уявити свого життя без графіків і чітких правил. Тому перед прибиранням вони складають для себе перелік тих дій, які мають зробити, а також в якій послідовності вони їх робитимуть.

Прибери одразу

Приховування доказів — одне з найголовніших правил прибирання у німців. Наприклад, якщо ви зайшли до оселі у брудних черевиках після дощу, одразу треба їх почистити, а підлогу помити. Або після обіду брудний посуд не лежить у раковині, а миється тієї самої хвилини, як родина встала з-за столу. Таке правило має чітку логіку — не потрібно накопичувати справи і захаращувати будинок.

Кімната дня

У нас заведено виділяти один день, щоб робити генеральне прибирання в усьому будинку чи квартирі. Німці підходять до цього зовсім інакше. Вони обирають "кімнату дня", де прибиратимуть сьогодні, і витрачають на сам процес не більше 30 хвилин. Так можна навести чистоту в усіх кімнатах по черзі.

Завдання на кожен день

Також німці створюють перелік справ, які треба виконати щодня. Наприклад, провітрювання кімнати, поливання квітів тощо. Кожна сім'я сама визначає розклад, який підходить саме їй. Також німці щодня витирають пил, і не лише з горизонтальних поверхонь, але і з вертикальних. Існують навіть унікальні назви для різних справ. Наприклад, "овечки" — додаткові справи (наприклад, вивести масну пляму з кухонного рушника), "качки" — розхламлення, "черв'ячки" — завдання для найменших.

Чи викликають німці клінінгову службу

Може здатися, що з такими правилами німцям точно не доводиться додатково викликати професіоналів із прибирання. Але статистика свідчить про зовсім протилежне: 90% німців хоча б раз у житті викликали клінінгову службу. Але найчастіше це робиться для генерального наведення чистоти чи прибирання після серйозного ремонту. З усіма іншими справами тут намагаються впоратися самостійно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як підтримувати чистоту в оселі: правила німців для порядку в домі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
25.11.2023 712
Еще материалы раздела «Суспільство»