<
НОВИНИ ДНЯ: Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
27.11.2023 1478

Гулянь не буде. Кличко зробив заяву про головну ялинку України

Головна новорічна ялинка України буде встановлена до 6 грудня на Софійській площі у Києві. При цьому, масових гучних гулянь не передбачається.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пост мера столиці Віталія Кличка у його Telegram-каналі.

В цьому році місто не буде витрачати грошей на встановлення лісової красуні. Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять за рахунок меценатів. Та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії.

В цьому році масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі не передбачено.

"Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва", - запевнив мер.

Ялинку розпочнуть встановлювати раніше, до 6 грудня, тому що Різдво святкуємо 25 грудня. За інформацією Кличка, приберуть її до 10 січня.

Зазначимо, що рішення про відсутність ярмарків та святкувань ухвалила Рада Оборони Києва.

Відкриття ялинки запланували на 6 грудня 2023 року - свято святого Миколая. Київська міська військова адміністрація запевнила, що ялинка буде стояти до 20 січня.

Додамо, що торік на Софійській площі ялинку підсвітили 19 грудня у День святого Миколая. Вона була прикрашена голубами, а на верхівці красувався тризуб. Ялинку підсвічували енергоощадними синьо-жовтими гірляндами, які живились від генератора.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гулянь не буде. Кличко зробив заяву про головну ялинку України 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
27.11.2023 1478
Еще материалы раздела «Столиця»