<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.11.2023 370

Чи буде дефіцит продуктів через блокаду польського кордону

Блокада польськими перевізниками кордону з Україною поки що має точковий негативний ефект на економіку. Можливий дефіцит швидкопсувних товарів.

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна.

Рітейлери говорять про те, що проблема виникла з товарами, що швидко псуються, і тими, які вимагають потрібних умов для зберігання.

Щоб уникнути дефіциту загалом, фахівці змушені змінювати логістику, каже виконавчий директор Українського фуд-рітейлу альянсу Наталія Петрівська.

"Для задоволення потреб покупців частина товарів прямує через інші пункти пропуску, хоча логістика значно подорожчала, компанії несуть додаткові витрати та збитки. Через зміну маршрутів ми сподіваємося, що на сьогоднішній день значного дефіциту не буде, хоча певний товар буде нерентабельним для імпортування, тому компанії розглядатимуть доцільність його ввезення", - пояснює Петрівська у коментарі РБК-Україна.

Окрім того, через польський кордон в Україну завозилося до 30% автогазу від загального імпорту. Через його скорочення ціна на газ почала зростати, але трейдери знайшли альтернативні варіанти, каже директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

"Зокрема (перевезення - ред.) через Словаччину. Тому очікуємо, що протягом двох тижнів проблема вирішиться", - сказав Куюн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи буде дефіцит продуктів через блокаду польського кордону 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.11.2023 370
Еще материалы раздела «Економіка»