Життя та Стиль
Суспільство
Смачний перекус: рецепт легкого сезонного салату з гранатом і хурмою
Розпочався сезон гранатів і хурми, проте не всі знають, що їх можна вдало використовувати, додаючи до страв і салатів.
Кулінарна блогерка Шеріл Вакнін поділилася новим рецептом яскравого вітамінного салату. Пише ТСН.
Інгредієнти
Рукола - 100 г
зерна граната - 50 г
хурма - 1 шт.
фенхель - 50 г
волоські горіхи
пармезан - 60 г
кріп
оливкова олія - 4 ст. л.
бальзамічний оцет - 1,5 ст. л.
Мед - 2 ч. л.
діжонська гірчиця - 1 ч. л.
сік лимона - 2 ст. л.
Приготування
- Помийте руколу та викладіть на тарілку.
- Очистьте гранат і дістаньте зерна.
- Наріжте хурму невеликими скибочками, як показала Шеріл.
- Очистьте від шкаралупи волоські горіхи та трохи подрібніть їх ножем.
- Наріжте фенхель і кріп.
- Натріть або наріжте тонкими слайсами пармезан.
- Для заправки змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, діжонську гірчицю і сік лимона.
- Зберіть салат і полийте заправкою за вашим смаком, перемішайте та насолоджуйтеся.
За бажанням хурму можна замінити яблуком, а решту заправки зберігати в холодильнику до тижня.
Кулінарка рекомендує подавати це як гарнір до обіду чи вечері. Додайте трохи кіноа або смаженого нуту, щоб зробити це повноцінним обідом.