<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.12.2023 832

Коли прикрашати новорічну ялинку 2024 року: місця, де її краще не ставити

Якого числа ставити ялинку на Новий рік 2024, в яких місцях краще її не ставити.

e687dfac56f915a9ff4d8b661fc800f9_01.12.23

Новий рік незабаром постукає у двері. Багато хто з українців уже готується до новорічних і різдвяних свят.  Багатьох цікавить, коли цього року ставити ялинку. Пише ТСН. 

Найкращі дати, коли ставити ялинку на 2024 рік

Якщо ставити живу ялинку, щоб хвоя не осипалася, треба це робити щонайбільше за два тижні до Нового року.

  • Можна поставити ялинку 5 грудня на день святого Миколая, щоб задобрити його.
  • Прихильники феншую пропонують поставити ялинку в день зимового сонцестояння, тобто 22 грудня.
  • Найкраще поставити ялинку на Святвечір – 24 грудня, бо яке ж Різдво без ялинки та святкової атмосфери.
  • Можна поставити символ Нового року напередодні новорічної ночі – 31 грудня.

Місця, де краще не ставити ялинку

Американська дизайнерка Емілі Сіммонс порекомендувала місця в оселі, в яких найкраще розташувати ялинку, щоб максимально використати простір помешкання, а також локації, де краще її не ставити.

Дизайнерка закликає не ставити ялинку навпроти вікна, як це традиційно роблять сім’ї під впливом культових різдвяних фільмів. По-перше, це є ознакою несмаку. Коли люди ставлять ялинку біля вікна, вони зазвичай прагнуть похизуватися своєю новорічною красунею, незвичними іграшками та ілюмінацією перед сусідами й випадковими перехожими.

По-друге, таке розташування ялинки зменшує доступ світла до кімнати. "Звісно, жива ялинка потребує багато сонячного світла, однак врахуйте, що його надлишок може дуже швидко висушити дерево. Крім того, заблокується доступ до приміщення сонячних променів. Це створить темну, гнітючу й холодну атмосферу у вашій кімнаті, а це зовсім не те, що ви хочете бачити на свято", – зазначає дизайнерка.

Емілі пропонує "поставити ялинку збоку від вікна або ближче до вікна, яке не виходить на південь. Денне світло не засліплюватиме вашу ялинку, а, навпаки, вигідно підсвічуватиме блискучі іграшки. Це створить казкову атмосферу свята у вашому домі!".

Оценка материала:

5.00 / 3
Коли прикрашати новорічну ялинку 2024 року: місця, де її краще не ставити 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
01.12.2023 832
Еще материалы раздела «Суспільство»