<
НОВИНИ ДНЯ: Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.12.2023 1102

На Україну насуваються морози до -15, де сніжитиме на початку грудня

Вже 1 грудня мокрий сніг очікується на більшості території країни.

eb30ab5921f53cc6eef203964be37163_01.12.23

Перші дні грудня принесуть до України справжню зимову погоду зі снігом та морозами. Подекуди нічна температура повітря опуститься до -15 градусів, але на півдні традиційно буде тепліше. Пише ТСН. 

Про це представниця Українського гідрометцентру Наталія Птуха повідомила у ефірі телемарафону.

Прогноз погоди на грудень

"Найближчим часом погода вже набуватиме повноцінно зимового характеру, але не у всіх областях. Наприклад, для півдня навпаки перші числа грудня будуть відзначатися підвищенням температури, і вже у наступні три дні температура може бути подекуди навіть +9+15 градусів", – розповіла Птуха.

Щодо західних і південних областей, то у перші дні грудня через них пролягатиме атмосферний фронт, тож відповідно очікуються опади.

Де прогнозується сніг

1 грудня опади прогнозуються у більшості областей України, трішки менше – на півдні.

"Це, знову ж таки, опади змішаної фази – це мокрий сніг. Більше до північного кордону – це може бути сніг. А по лінії від Львова до Харкова, то це – змішана фаза опадів. Південніше – це дощ", – повідомила синоптикиня.

Така ситуація утримуватиметься у перші три дні грудня. Трішки менше опадів очікується 4 грудня, вони відійдуть на південний схід.

Коли будуть сильні морози в Україні

Представниця Укргідрометцентру попередила про посилення морозів на заході та півночі країни.

"4 числа вже почне температура знижуватися у більшості регіонів до від’ємних значень. Морози вже будуть надходити і починаючи з 5-6 числа (нічна – ред.) температура повітря у північних і західних областях може опускатися подекуди до 10, а то й 15 градусів морозу. Вдень морозець буде помірний" , – розповіла Птуха.

Щодо півдня, то там від 5-6 грудня денна температура повітря становитиме близько 0 градусів, а в нічні години очікується невеликий мороз.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Україну насуваються морози до -15, де сніжитиме на початку грудня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.12.2023 1102
Еще материалы раздела «Суспільство»