<
НОВИНИ ДНЯ: Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.12.2023 389

Ідеальний до м'яса: рецепт журавлинного соусу

Домашній журавлинний соус набагато кращий, ніж куплений у магазині. Рецепт цього соусу в своєму Instagram-блозі пропонує кулінарка Канкана Саксена.

9220c2c0aacbe71df7272d649e693e08_02.12.23

Він готується швидко та ідеально поєднується з м'ясом в будь-яку пору року. Пише ТСН. 

  1. У каструлі змішайте журавлину, цукор, гілочки розмарину, бадьян, паличку кориці та апельсиновий сік.
  2. Далі доведіть суміш до кипіння та варіть 10 хвилин, постійно помішуючи. За цей час журавлина розкриється, а соус загусне.
  3. В останню хвилину приготування обережно спробуйте соус, щоб визначити, чи відповідає він бажаному рівню солодкості. Якщо ні, додайте ще трохи цукру.
  4. З готового соусу витягніть гілочки розмарину, палички кориці та бодян, зніміть каструлю з вогню і дайте їй повністю охолонути.
  5. Перед подаванням натріть трохи апельсинової цедри поверх соусу для зовнішнього вигляду.

Загусник додавати не потрібно, оскільки соус загусне сам. Це пояснюється тим, що в журавлині дуже багато пектину. Пектин активується, коли журавлина розкривається. Саме пектин надає варенню та желе густоти.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ідеальний до м'яса: рецепт журавлинного соусу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.12.2023 389
Еще материалы раздела «Суспільство»