<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.12.2023 1784

Салат "Оселедець під шубою" по-новому: прості хитрощі, які зроблять страву ще смачнішою

"Оселедець під шубою" — один з найпопулярніших салатів на Новий рік. Але навіть таку знайому всі страву можна покращити, якщо знати деякі хитрощі.

777ca71313e86cf98e2509a5d34f0f10_02.12.23

Способів приготування класичного новорічного салату "Оселедець під шубою" існує безліч. Дехто полюбляє додавати у страву сир, яблука або гриби. Пише ТСН. 

Але традиційний рецепт містить лише такі інгредієнти:

  • картопля;
  • морква;
  • ріпчаста цибуля;
  • буряк;
  • оселедець (бажано пряного розсолу).

Попередньо солону рибу потрібно замочити в молоці або міцному чаї. Продукти можна не лише терти на терці, але й нарізати, а потім викладати шарами. Немає точної послідовності, але, як правило, оселедець іде нижнім шаром, а буряк — верхнім.

Однак є також кілька хитрощів, які допоможуть зробити салат "Оселедець під шубою" ще смачнішим і апетитнішим.

Чи потрібно класти в "Оселедець під шубою" цибулю, яйця та інші поради

Звичайно в салат цибулю краще додати, адже вона є обов'язковим інгредієнтом традиційного рецепту. Але краще її перед додаванням замаринувати. Тоді її смак стане більш ніжним, солодким та м'яким. Щоб швидко замаринувати цибулю для страви наріжте її кільцями або півкільцями, залийте окропом, додайте оцет, сіль та цукор. Все ретельно перемішайте і залишіть на 10 хвилин. Воду обов'язково злийте. На 2 цибулини вам знадобиться 2 щіпки солі, 1 столова ложка оцту, 0,5 чайної ложки цукру, 200 мл води.

Багато хто для салату нарізає варені овочі (буряк, моркву, картоплю) невеликими кубиками, але якщо натерти їх на тертці, то смак страви стане більш м'яким, вона краще просочиться майонезом.

Щоб зробити смак страви більш цікавим, можна додати яблука. Однак їх не можна терти, тому що вони тоді пустять надто багато соку. Краще нарізати яблука кубиками. А ще спробуйте замінити варену моркву морквою по-корейськи, "Оселедець під шубою" вийде пікантнішим.

Замість оселедця в цьому салаті чудово буде смакувати й інша риба. Зокрема, слабосолений лосось, консервований тунець, горбуша, сьомга. Спосіб приготування при цьому не змінюється.

Ще один цікавий метод — змішати рибу з цибулею та олією перед тим, як складати шари. Тоді салат буде більш насиченим і соковитим. Підійде і масло, але його рекомендовано спочатку натерти на терці, а потім додати до оселедця.

Не бійтеся експериментувати і додавати до салату нові інгредієнти: яйця, консервований зелений горошок, мариновані огірки, квашену капусту, авокадо, смажені печериці. Вони зроблять страву цікавою і менш традиційною.

Оценка материала:

5.00 / 3
Салат "Оселедець під шубою" по-новому: прості хитрощі, які зроблять страву ще смачнішою 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
03.12.2023 1784
Еще материалы раздела «Суспільство»