НОВИНИ ДНЯ: Військові самі вирішуватимуть, кому йтимуть виплати в разі полону чи зникнення: підписано закон  Снігопади наближаються: в Україні різко зміниться погода  Зеленський представив План внутрішньої стійкості у ВРУ: які пункти передбачені  Запечене куряче філе під сиром: рецепт смачного гарячого  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.12.2023 36550

Цю помилку роблять дуже часто: як посмажити м'ясо з цибулею, щоб було смачно

Здавалося б, що може бути простішим? Але не всі знають, як правильно смажити м'ясо з цибулею.

Найчастіше в рецептах можна зустріти такий спосіб: спочатку нарізають і смажать цибулю, потім додають м'ясо. Проте досвідчені кухарі робити так не рекомендують. Пише ТСН. 

Насамперед тому, що поки ви закидаєте на гарячу сковороду м'ясо, цибуля вже майже готова. А для сирого м'яса потрібна певна температура, щоб воно добре просмажилося. Через те, що поверхня посуду вже вкрита цибулею, м'ясо цієї температури не отримує. Тому воно пускає сік і замість того, щоб смажитися, починає варитися.

Через певний час рідина википає, а часточки накипу й цибулі прилипають до дна посуду та пригорають. Особливо якщо ви використовуєте сковороду без антипригарного покриття. Потім прилипає ще й м'ясо. Як результат, виходить злегка підсмажене варене м'ясо з цибулею, яка підгоріла.

Як же краще робити? Спочатку краще класти на розігріту сковороду з олією шматочки м'яса і смажити їх. Не поспішайте їх перемішувати, навіть якщо здається, що вони злегка прилипають до дна. Дочекайтеся утворення апетитної скоринки - і м'ясо саме відстане від сковороди. Тепер можете перемішати.

Коли сформувалася золотиста скоринка, можна додавати і смажити цибулю. Водночас дно сковороди залишається без нагару, м'ясо й цибуля добре просмажуються і не підгорають.

Але такий спосіб підходить лише в тому разі, якщо ви готуєте просто смажете м'ясо з цибулею. Якщо ви готуєте, наприклад, бефстроганов, краще смажити м'ясо й цибулю окремо.

Оценка материала:

5.00 / 5
Цю помилку роблять дуже часто: як посмажити м'ясо з цибулею, щоб було смачно 5.00 5 5
Життя та Стиль / Суспільство
05.12.2023 36550
Еще материалы раздела «Суспільство»