<
НОВИНИ ДНЯ: Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.12.2023 3412

У ПАР знайшли тваринку, яка вважалася вимерлою: який вигляд вона має

У ПАР знайшли тваринку, яка вважалася вимерлою: який вигляд вона має

0786082fb67ac9f7131853457caab0cf_04.12.23

Науковці наголошують, що цей вид тварин не був офіційно помічений від 1936 року. Пише ТСН. 

Вперше за майже 100 років у Південній Африці знайшли сліпого золотого крота де Вінтона, який вважався вимерлим.

Про це пише CNN, посилаючись на дослідження, опубліковане у науковому журналі Biodiversity and Conservation.

Відповідно до інформації, після дворічних пошуків, використовуючи зразки ДНК і собаку-шукача, команда природоохоронців і генетиків з Фонду зникаючих диких тварин (EWT) і Університету Преторії успішно знайшли серед піщаних дюн на північному заході крота Де Вінтона.

Науковці наголошують, що цей вид тварин не був офіційно помічений з 1936 року, а до цього його можна було знайти лише в невеликому регіоні Порт-Ноллот на північному Кейпі.

Розміром із мишу чи хом’яка та з мерехтливою шерстю, що імітує пісок, їх важко помітити навіть у найкращі погодні умови. Крім того, вони живуть у важкодоступних норах, рідко залишають за собою тунелі та мають гострий чутливий слух, який виявляє рухи над землею.

Генетики намагалися знайти тваринку, покладаючись на зразки ДНК навколишнього середовища, яку тварини виділяють під час переміщення в навколишньому середовищі, наприклад клітини шкіри, волосся або фекалії.

Під час експедиції у червні 2021 року команда науковців досліджувала до 18 кілометрів на день. Допомагав їм у цьому собака на ім’я Джессі. Вчені зібрали понад 100 зразків ґрунту з ділянок уздовж північно-західного узбережжя ПАР.  З цього вони визначили, що в цьому районі присутні кілька видів золотого крота. І відтоді почали пошуки де Вінтона.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ПАР знайшли тваринку, яка вважалася вимерлою: який вигляд вона має 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.12.2023 3412
Еще материалы раздела «Суспільство»