<
НОВИНИ ДНЯ: Начальник штабу "Азова" не задоволений відповіддю ДБР щодо генерала Содоля  Звільнення українських заручників з РФ може стати реальним: Лубінець зробив гучну заяву  Навіщо РФ інженерні війська КНДР на війні в Україні: експерт вразив відповіддю  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червня  Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Червень в Україні завершиться спекою, - прогнозвсі новини дня
Бізнес
Економіка
06.12.2023 310

Гетманцев розповів, до яких податкових змін треба готуватися бізнесу

Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, чого варто очікувати від податкової реформи в майбутньому.

А також в інтерв'ю виданню Delo він оцінив ситуацію, яка наразі має місце.

За його словами, анонсована Офісом Президента так звана реформа «10-10-10» навряд чи буде реалізована. Натомість Україна системно приводитиме своє податкове законодавство у повну відповідність до законодавства Євросоюзу, що стосується всіх основних податків.

«Наприклад, напевне, відмовимося від блокування податкових накладних. Але запровадимо європейські механізми контролю, які будуть не менш жорсткими і точно не дозволять зловживання з ПДВ. І так щодо інших податків», − зазначив нардеп.

Він додав, що на даний час вже відбувається перезавантаження Державної податкової служби.

«Подивіться – скільки поважних, маститих податківців залишилися без роботи і надалі будуть звільнені. Система очищується чи не щодня. Я задоволений тим, що відбувається в податковій», – підкреслив Гетманцев.

Також він спрогнозував, що законопроєкт щодо перезавантаження Державної податкової служби буде розглянутий і ухвалений в парламенті.

Нагадаємо, податкова модель «10-10-10» передбачає зниження ставок податків на доходи фізичних осіб (ПДФО), податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість (ПДВ) до 10%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гетманцев розповів, до яких податкових змін треба готуватися бізнесу 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
06.12.2023 310
Еще материалы раздела «Економіка»