<
НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФвсі новини дня
Політика
Україна
08.12.2023 287

Активність авіації Росії зменшилась після збиття бомбардувальника Су-24М, - ВМС

Російські терористи зменшили активність авіації після того, як наші військові нещодавно збили ворожий бомбардувальник Су-24М.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука в ефірі телемарафону.

За словами речника, російський бомбардувальник, який летів над західною частиною Чорного моря в районі острова Зміїний, намагався мінувати український зерновий коридор.

"Насправді ситуація станом на зараз змінилась після того інциденту. Приймані вчора (6 грудня, ред.) ми не спостерігали активність авіації", - заявив Плетенчук.

Плетенчку висловив вдячність Повітряним силам за те, що вони допомагають забезпечувати безпеку цивільного судноплавства. За його словами, єдина проблема для судноплавства яка залишається, це активність ворога в повітрі й застосування вогневого ураження з повітря.

ЗСУ знищили російський Су-24М біля Зміїного

5 грудня Сили оборони України знищили російський бомбардувальник Су-24М у районі острова Зміїний. За словами командувача Повітряних сил Миколи Олещука, бомбардувальник, під прикриттям винищувача Су-30СМ, намагався завдати ракетно-бомбового удару по півдню Одеської області.

"Завдяки успішно проведеній операції повітряного командування "Південь", український зенітний ракетний підрозділ відправив російську "сушку" слідом за "російським військовим кораблем", - заявив Олещук.

В коментарі агентству, речник Плетенчук розповідав про те, що бомбардувальник також ставив міни, щоб нашкодити зерновому коридору.

Оценка материала:

5.00 / 2
Активність авіації Росії зменшилась після збиття бомбардувальника Су-24М, - ВМС 5.00 5 2
Політика / Україна
08.12.2023 287
Еще материалы раздела «Україна»