<
НОВИНИ ДНЯ: На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцарії  США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.12.2023 337

Олів'є з куркою і запеченими овочами

Такий салат виходить кориснішим, а завдяки запеченим овочам - його смак набагато цікавіший.

468cdcf1bd5c74ff927782efe9eedfb3_09.12.23

Головний зимовий салат - це, звичайно ж, олів'є. Ми його щорічно готуємо на Новий рік або просто як частування для гостей. Простіше кажучи, без цієї страви не минає жодне свято.

У кожного приготування олів'є відрізняється, адже хтось не кладе морквину, хтось додає яблуко, а деякі замість горошку - кукурудзу. Ми ж пропонуємо вам приготувати цей салат зовсім по-іншому - використавши запечені овочі та куряче філе. Повірте, буде дуже смачно! Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • Куряче філе - 1 шт. (якщо маленьке то 2)
  • Морквина - 2-3 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Солоні огірки - 4-5 шт.
  • Яйця - 4-5 шт.
  • Морожений горошок
  • Домашній мойонез
  • Сванська сіль
  • Суміш перців

Приготування:

Насправді великої арифметики в приготуванні немає. Все, що потрібно, - це добре помити овочі та приготувати деко, на якому будемо їх запікати.

Картоплю перед випіканням чистити не потрібно, але проколіть її в декількох місцях виделкою. А ось морквину потрібно почистити. Викладіть їх на деко і поставте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.

Відваріть яйця. Дайте охолонути, почистіть і наріжте. Також наріжте дрібними кубиками солоні огірки.

Приготуйте горошок. Розморожувати його не потрібно, а просто покладіть в пароварку або мультиварку і готуйте на пару хвилини 4-5.

Коли овочі спеклися - почистіть з і наріжте дрібними кубиками, як робите це зазвичай. Поки все нарізаєте - поставте запікати куряче філе - просто загорніть його у фольгу і відправте до духовки на 30-40 хвилин. Після - дайте охолонути і наріжте дрібними кубиками. Змішайте всі інгредієнти в одній мисці.

Тепер час заправляти наше олів'є. Найкраще це робити домашнім майонезом. Як його приготувати ми писали тут.

Приправте салат сванською сіллю і сумішшю перців за смаком. Також буде смачно, якщо додати трохи сушених італійських трав.

Салат готовий! Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Олів'є з куркою і запеченими овочами 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.12.2023 337
Еще материалы раздела «Суспільство»