НОВИНИ ДНЯ: Голова Пентагону: якщо Україна впаде, НАТО доведеться воювати з Росією  Якою буде погода в березні: прогноз Укргідрометцентру  “Найтупіше, що я чув”: Карлсон несподівано прокоментував своє інтерв’ю з Путіним  Вперше за 20 років: астрономи відкрили три нові супутники в Сонячній системі  Буданов розповів, чи були розбіжності між Зеленським і Залужним  «Пора зустрічати весну». Синоптикиня надала прогноз погоди на 1 березня та попередила, де температура сягатиме +19 градусів  Перший день весни в Україні буде без опадів, вдень до +17°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.12.2023 287

Різдвяні пряники: святковий рецепт

Пряники з приємним ароматом, гарним кольором та незвичайним смаком. Ними можна прикрасити ялинку або піднести у вигляді красивих та смачних подарунків на Різдво. Особливість пряників у тому, що вони довго не черствіють і їх можна спекти заздалегідь. Основні інгредієнти тіста — мед, борошно та прянощі.

Процес приготування дуже люблять діти, з радістю вони вирізатимуть фігурки і малюватимуть глазур'ю. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Борошно - 250 г

Мед - 2 ст. л.

Яйце - 1 шт.

імбир мелений - 1 ч. л.

гвоздика мелена - 1 ч. л.

мускатний горіх мелений - 1 ч. л.

кориця мелена - 1,5 ч. л.

вершкове масло - 35 г

цукор - 2 ст. л.

Молоко - 2 ст. л.

яєчний білок - 1 шт.

цукрова пудра - 100 г

  1. Змішайте в мисці борошно з прянощами. В іншій мисці - м'яке масло, мед, молоко та цукор. Підігрійте масу на слабкому вогні, поки цукор та масло не розчиняться.
  2. У борошно із прянощами додайте яйце та теплу медову масу. Замісіть тісто.
  3. Розкатайте його в пласт і формами виріжте пряники.
  4. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 10 хвилин, а потім дайте охолонути.
  5. Білок збийте до щільної піни. Додайте цукрову пудру і знову добре збийте.
  6. Прикрасьте пряники глазур'ю.

Поради:

  • Пряники можна прикрасити кондитерським мішком.

Оценка материала:

5.00 / 2
Різдвяні пряники: святковий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.12.2023 287
Еще материалы раздела «Суспільство»