<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
10.12.2023 310

Росія почала більш узгоджену кампанію з руйнування української енергетики – розвідка Британії

У Міноборони Британії вважають, що Росія розпочала свою більш узгоджену кампанію повітряних ударів для того, щоб зруйнувати енергетичну інфраструктуру України.

Про це йдеться в огляді Міноборони Британії.

У розвідці нагадали, що уночі 7 грудня 2023 року російські ВПС вперше з 21 вересня 2023 року завдали потужної хвилі ударів по Києву та центральній Україні з використанням свого парку важких бомбардувальників.

Ці літаки, швидше за все, Ту-95, запустили не менше 16 крилатих ракет повітряного базування зі своєї типової операційної зони над Каспійським морем.

Ракетами, найімовірніше, були AS-23a KODIAK (натівське позначення для ракет Х-101, Х-102). Росія майже напевно накопичувала ці ракети для використання у зимовій кампанії, зауважили британські аналітики.

"Ймовірно, це було початком більш скоординованої кампанії Росії, спрямованої на руйнування енергетичної інфраструктури України", – йдеться в огляді.

Однак, за першими повідомленнями, більшість цих ракет успішно перехопила українська протиповітряна оборона, зазначили аналітики.

Попри загибель одного цивільного пошкодження внаслідок атаки на цей час є мінімальними, додали у Міноборони Британії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія почала більш узгоджену кампанію з руйнування української енергетики – розвідка Британії 5.00 5 2
Політика / Україна
10.12.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»