Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати ідеальний кляр для відбивних: рецепти на будь-який смак
Кляр, який зробить відбивні найсмачнішими
Рідке тісто для панування продуктів називають кляром. У клярі вмочують різноманітну рибу, птицю, м'ясо, овочі, фрукти безпосередньо перед смаженням, він надає стравам золотистої, смачної скоринки. Пише ТСН.
М'ясні страви, зокрема відбивні готують у клярі — відбите м'ясо опускають у приготовлену суміш перед смаженням. Така страва буде соковитою та не буде пригорати на сковороді. Рецепти кляру можуть бути різними — від класичного до кляру зі всілякими добавками.
Для курячих відбивних використовуйте рідкий кляр, для свиної відбивної чи з телятини кляр можна робити більш густим.
Класичний кляр
- пшеничне борошно — пів стакана,
- яйця - 2 шт.,
- вода — пів стакана,
- сіль, чорний перець на смак.
Яйця збити, додати воду спеції, додати борошно і перемішати до однорідності.
Кляр для відбивних з майонезом
- майонез - 100 г,
- яйце куряче - 2 шт.,
- борошно пшеничне - 100 г.,
- сіль і спеції - на смак.
Перемішати яйця з майонезом виделкою, додати борошно. Посолити та поперчити до смаку. Збити суміш блендером.
Кляр на газованій воді для відбивних
- яйце - 1 шт.та 1 жовток,
- борошно - 3 -4 ст.л,
- сильно газована вода - 50-70 мл,
- розпушувач — пів чайної ложки,
- мелена солодка паприка — пів чайної ложки,
- сіль та свіжомелений чорний перець — на смак.
Щоб приготувати такий кляр, змішайте борошно з розпушувачем, паприкою, сіллю та перцем. Окремо змішайте яйце із жовтком. Додайте борошно. Поступово додайте в тісто газовану воду. Відразу ж опускайте відбивні в кляр і смажте.