<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
15.12.2023 295

Куп'янськ, Бахмут і Авдіївка: військовий пояснив, чому РФ атакує саме ці міста

За словами Тимочка, дії росіян на фронті – це реакція на ситуацію, а не унікальна військова кампанія.

Подальший розвиток подій на полі бою тісно пов'язаний з політичною ситуацією у самій РФ. Пише ТСН. 

Таку думку висловив військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передає "Еспресо".

"Якщо зважати лише на військовий аспект, ми можемо пропустити багато політичних загроз, які пізніше вплинуть на наше озброєння та підтримку серед міжнародних інститутів. Це може серйозно зашкодити Україні в майбутньому. Зокрема, при підготовці наших наступальних операцій. Тому це потрібно враховувати", – сказав він.

Чому РФ атакує Бахмут, Авдіївку і Куп'янськ

За словами Тимочка, дії росіян на фронті – це реакція на ситуацію, а не унікальна військова кампанія.

"Куп'янський напрямок – це намагання зайняти залізничний вузол в Харківській області, щоб потім поширити наступ в напрямку Краматорська, Слов'янська, Костянтинівки.

Бахмут – вимушений крок, бо військовий гарнізон, який був у Бахмуті, був перед загрозою оперативного оточення.

Авдіївка – укріпрайон і дуже велика близькість до Донецька, вогневий контроль за приміськими територіями Донецька. Тобто на всіх напрямках атаки росіян є лише реакцією на складену ситуацію", – пояснив Тимочко.

Раніше генерал Тарнавський розповів про ситуацію в Мар'їнці.

Оценка материала:

5.00 / 1
Куп'янськ, Бахмут і Авдіївка: військовий пояснив, чому РФ атакує саме ці міста 5.00 5 1
Політика / Україна
15.12.2023 295
Еще материалы раздела «Україна»