Життя та Стиль
Суспільство
Різдвяні пряники: святковий рецепт
Пряники з приємним ароматом, гарним кольором та незвичайним смаком. Ними можна прикрасити ялинку або піднести у вигляді красивих та смачних подарунків на Різдво.
Особливість пряників у тому, що вони довго не черствіють і їх можна спекти заздалегідь. Основні інгредієнти тіста — мед, борошно та прянощі. Процес приготування дуже люблять діти, з радістю вони вирізатимуть фігурки і малюватимуть глазур'ю. Пише ТСН.
Інгредієнти
Борошно - 250 г
Мед - 2 ст. л.
Яйце - 1 шт.
імбир мелений - 1 ч. л.
гвоздика мелена - 1 ч. л.
мускатний горіх мелений - 1 ч. л.
кориця мелена - 1,5 ч. л.
вершкове масло - 35 г
цукор - 2 ст. л.
Молоко - 2 ст. л.
яєчний білок - 1 шт.
цукрова пудра - 100 г
- Змішайте в мисці борошно з прянощами. В іншій мисці - м'яке масло, мед, молоко та цукор. Підігрійте масу на слабкому вогні, поки цукор та масло не розчиняться.
- У борошно із прянощами додайте яйце та теплу медову масу. Замісіть тісто.
- Розкатайте його в пласт і формами виріжте пряники.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 10 хвилин, а потім дайте охолонути.
- Білок збийте до щільної піни. Додайте цукрову пудру і знову добре збийте.
- Прикрасьте пряники глазур'ю.
Поради:
- Пряники можна прикрасити кондитерським мішком.