Життя та Стиль
Суспільство
Смакота на Святвечір: ідеальний рецепт вареників із картоплею
Для тих, хто святкує Різдво 25 грудня, рецепт вареників із картоплею.
Вважається, що на Святвечір 24 грудня на столі обов'язково повинні бути кутя, узвар, борщ та пісні вареники. Пише ТСН.
Ділимося рецептом вареників із картоплею.
Інгредієнти для приготування вареників:
- пів кілограма борошна,
- 800 г картоплі,
- 200 мл води,
- 2 ст. ложки олії,
- одна середня морква, дві середні цибулини,
- спеції — лавровий лист, сіль, перець на свій смак.
Приготування вареників із картоплею
- Просійте борошно. Додайте до нього воду, сіль, олію. Вимішайте круте тісто.
- Зробіть в борошні для зручності ямку і залийте туди 200 грамів окропу.
- Додайте 2 ложки олії без сильно виражених запахів і вимішуємо тісто. Спочатку це потрібно робити лопаткою чи ложкою. Коли борошно вистигне, замішуємо руками.
- Продовжуємо замішувати ще тепле тісто руками, поки воно не стане одним суцільним еластичним шматком.
- Накрийте його і залиште приблизно на годину.
- Приготуйте начинку. Для цього картоплю почистьте та відваріть у підсоленій воді. Зробіть пюре. Додайте на свій смак сіль та перець.
- Ріжемо одну середню цибулину. Нарізаємо на кубики та смажимо до легкої прозорості шматочків.
- Додаємо підсмажену цибулю до картоплі та продовжуємо товкти.
- Розділяємо тісто на частини та кожну частину розкачуємо, поки кожний шматок не перетвориться в великий тонкий лист, з якого ми будемо вирізати кружечки для вареників.
- Робимо кружальця, беремо склянку чи блюдце потрібної величини та вирізаємо кола тіста.
- Беремо шматок вирізаного тіста і кладемо потрібну кількість начинки, залежно від діаметра. Складаємо тісто вдвоє, ліпимо вареники.
- Нагріваємо воду до кипіння і трішки її підсолюємо. Після того, як вода закипить і всі вареники спливуть, варимо їх 2-5 хвилин.
- Вареники дістаємо, даємо добре стекти воді та додаємо засмажку. Добре їх перемішуємо.
Смачного!