НОВИНИ ДНЯ: У США рибалка спіймав окуня, який може побити світовий рекорд  Битва "старих націй": чому війна України з Росією не схожа на жодну іншу в історії  Проблеми в економіці не змусять Путіна сісти за стіл переговорів найближчими роками, - CNN  Росіяни скаржаться на затримки зарплат на тлі "військового" зростання економіки  Різдвяний дідух: що він символізує та чому його треба ставити у Святвечір  Чому Росія може вийти з переговорів: Портников пояснив, як допомога ЄС зламала плани Путіна  Що купити до Нового року вже зараз, заздалегідь, щоб заощадити час та грошівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.12.2023 960

Львівський сирник, що тане в роті: рецепт від Лізи Глінської

Львівський сирник популярний не лише у Львові, в Україні, але й за її межами.

Рецептом справжнього львівського сирника ділиться переможниця другого сезону кулінарного шоу "МастерШеф" Ліза Глінська. Пише ТСН. 

Інгредієнти для львівського сирника

  • сир жирністю 9% — 700 г,
  • яйця — 3 шт.,
  • цукор — 100 г або 4 ст. л з гіркою,
  • сметана жирністю не менше 20% — 50 г або 2 ст. л,
  • масло — 50 г,
  • манна крупа — 30 або 1 ст. л,
  • сіль,
  • цедра  лимона чи апельсина,
  • родзинки світлі — 100 г.

Інгредієнти для глазурі львівського сирника:

  • молочний шоколад — 200 г,
  • рафінована рослинна олія — 20 мл або 1 ст. л.

Спосіб приготування львівського сирника:

  • Сир протерти через сито.
  • Додати розтоплене вершкове масло, сметану, сіль і цукор, манну крупу, додати до маси натерту цедру лимона, все ретельно перемішати.
  • Отриману масу добре перебити блендером, потім через сито протерти туди яйця.
  • Помиті та висушені родзинки додати в сирну масу.
  • Змастити форму вершковим маслом, покласти на дно форми пергамент. Сирну масу викласти у форму та розрівняти. Зверху теж накрити пергаментом, поставити вантаж.
  • В розігріту до 180 градусів духовку відправити  форму на 30 хвилин. Після цього зняти вантаж і допікати ще 10-15 хвилин.
  • Дістати форму, перевернути її на дошку, зняти пергамент і залишити сирник охолоджуватися, після чого відправити його в холодильник, якнайменше, на 5 годин.
  • Для приготування глазурі шоколад з олією розтопити в мікрохвильовій печі. Сирник вийняти з холодильника та залити глазур'ю на решітці. Зняти готовий десерт та покласти в холодильник на 15-20 хвилин для затвердіння глазурі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Львівський сирник, що тане в роті: рецепт від Лізи Глінської 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.12.2023 960
Еще материалы раздела «Суспільство»