НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Європа
15.12.2023 367

ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти Росії

Європейський союз 14 грудня погодив 12-й пакет санкцій проти Росії.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

"Європейська Рада вітає ухвалення 12-го пакету санкцій", - йдеться у висновках, оприлюднених після першого дня саміту Євросоюзу в Брюсселі.

Хоча юридичне схвалення санкцій відбувається на рівні Ради міністрів ЄС, вона може ухвалювати або попередньо погоджувати рішення під час саміту.

Також рішення повідомляє про "досягнуту домовленість щодо Директиви про визначення кримінальних злочинів та покарань за порушення обмежувальних заходів ЄС."

Крім того, Reuters з посиланням на європейських дипломатів повідомляє, що санкції були узгоджені на початку цього тижня, хоча Австрія не давала свого остаточного схвалення до пізнього вечора четверга. Австрія була незадоволена тим, що Україна внесла австрійський Raiffeisen Bank International до переліку міжнародних спонсорів війни.

Узгодження нового санкційного пакета підтвердив редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк. Він зазначає, що цей пакет буде формально ухвалений найближчими днями.

Журналіст також розповів, що в ЄС хочуть узгодити ще один пакет санкцій проти РФ до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти Росії 5.00 5 1
Політика / Європа
15.12.2023 367
Еще материалы раздела «Європа»