<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
16.12.2023 318

Контроль ЗСУ над териконом у Горлівці: експерти оцінили, що це змінює

Нинішні події в районі терикону – відволікання рресурсів та уваги окупантів з інших східних напрямків.

Той факт, що українські війська зайняли терикон шахти ім. Гагаріна на північно-західній околиці Горлівки, не змінить кардинально ситуацію на фронті, але розширить тактичні можливості ЗСУ. Пише ТСН. 

Таку оцінку дали військові експерти, повідомляє "РБК-Україна".

Як контроль над териконом змінить ситуацію на фронті

Взявши під контроль терикон на околиці Горлівки, українські війська спрацювали на випередження, сказав військовий експерт, ексречник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов. Однак він сумнівається, що це значно вплине на ситуацію на цьому напрямку.

"Це певною мірою має налякати росіян. Вони ж думають, що все під контролем, і вони визначають, де саме і коли бити по наших захисниках... Чи змінить це (контроль над териконом – ред.) ситуацію на полі бою докорінно? Ні. Швидше за все, ворог підтягне ресурси і відтіснить наші підрозділи. Але це змусить його перемістити або резерви, або сили з інших ділянок фронту", – оцінив Селезньов.

Водночас керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів, що нова висота розширює тактичні можливості ЗСУ. Загалом тактичний успіх українських військ свідчить про два аспекти: захисники за можливості контратакують, а ворог не може однаково діяти по всьому фронту.

Оценка материала:

5.00 / 1
Контроль ЗСУ над териконом у Горлівці: експерти оцінили, що це змінює 5.00 5 1
Політика / Україна
16.12.2023 318
Еще материалы раздела «Україна»