<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.12.2023 1751

Тепло повертається - прогноз погоди на 17 грудня

17 грудня в Україні, за прогнозом Укргідрометцентра, у більшості областей дощі та мокрий сніг, але вдень буде плюсова температура.

У неділю, 17 грудня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що на українців чекає нестійка погода. Наші пращури помітили, що хмарна погода - до сильних снігопадів.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомляють, що Україну охоплять дощі та мокрий сніг. Практично всі регіони країни, крім південних та східних, накриє мокрим снігом із дощем (до 9 мм опадів у Сумській, Чернігівській, Житомирській та Вінницькій областях). На Рівненщині пройде сильний дощ. У більшості областей термометри покажуть +2…+4°С, вночі близько 0°С. На півночі, у Донецькій, Запорізькій, Харківській та Черкаській областях очікується близько 0°С,вночі -4…-6°С. Найхолодніше буде на Луганщині: вдень стовпчики термометрів опустяться до -3°С, вночі - до -7°С.

На Київщині вночі без істотних опадів, температура повітря +1…-1. Вдень мокрий сніг та дощ, +2...+4 градуси. Мінлива хмарність, вітер південно-західний 7-12 м/с.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що внаслідок стійкого надходження вологих повітряних мас з півдня, у більшості областей нашої країни очікується нестійка погода під впливом атмосферних фронтів та циклонів, які стануть причиною опадів у вигляді дощу, снігу та мряки. Температурне тло очікується вищим за норму, особливо в південній частині України. Деякі зміни в атмосферній циркуляції очікуються наприкінці тижня, коли до нас надходитиме холодніше повітря з північного заходу Європи.

У неділю, 17 грудня, без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західної чверті, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -3...-8°С, вдень -2...+3°С.

Народні прикмети 17 грудня

Наші пращури помітили, якщо зірки вночі яскраво мерехтять - до морозної погоди, тьмяно - до потепління. А похмурий день віщував швидку відлигу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тепло повертається - прогноз погоди на 17 грудня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.12.2023 1751
Еще материалы раздела «Суспільство»