НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.12.2023 663

Яловичина, запечена з яблуками: простий, але ефектний рецепт

Цей рецепт призначений для любителів смачних, гарячих страв із додаванням фруктів.

Для приготування шматочки м'яса, цибулі та яблука попередньо обсмажуються на сковороді, а потім заливаються вином і запікаються у духовці. Пише ТСН. 

Інгредієнти

яловичина (філе) - 500 г

цибуля ріпчаста - 2 шт.

яблука - 3 шт.

вино біле - 200 мл

вода - 100 мл

гірчиця діжонська - 2 ст. л.

приправа овочева - 1 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

олія - 2 ст. л.

  1. Яловичину промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте шматочками, посипте приправою і обсмажте на олії з обох боків на сильному вогні 10 хвилин.
  2. Викладіть у форму для запікання.
  3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
  4. Яблука наріжте невеликими скибочками, видаливши серцевину.
  5. Обсмажте цибулю у тій же сковороді, де готувалося м'ясо, додайте яблука. Обсмажуйте, поки цибуля не стане золотистою, потім додайте гірчицю, сіль, перець, воду та вино. Перемішайте та вилийте в м'ясо.
  6. Форму накрийте фольгою та відправте в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин.
  7. Потім зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин до зарум'янювання м'яса.

Поради:

  • Яблука використовуйте кисло-солодкі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Яловичина, запечена з яблуками: простий, але ефектний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.12.2023 663
Еще материалы раздела «Суспільство»