<
НОВИНИ ДНЯ: Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТОвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.12.2023 1625

Синоптикиня розповіла про погоду на Різдво: чи будуть в Україні сніг та мороз

На свята температура повітря буде з позначкою "плюс".

9d2a83c915e59e73fd0b3218e6755fdb_20.12.23

В Україні теплу погоду з плюсовою температурою по всій країні напередодні Різдва потіснить незначний мороз. До країни 24 і 25 грудня прийде новий атмосферний фронт із заходу

Про погоду на Рідзво розповіла в інтерв'ю для NV синоптикиня Наталія Птуха. Пише ТСН. 

За її словами, саме через цей атмосферний фронт на Святвечір та Різдво можливі сніг з дощем, але снігового покриву вони не надто додаватимуть.

"Той сніг, який є зараз, залишатиметься по північному кордону країни і по північно-східних областях — це Чернігівщина, Сумщина, частково Харківщина. Решта областей будуть без снігу на Різдво. Звичайно, за винятком Карпат. Карпати будуть зі снігом, там утворився значний сніговий покрив, який буде утримуватися", - розповіла синоптикиня.

Зниження температури, яке розпочнеться наприкінці тижня, буде невеликим. В країні значних морозів не очікується, додала Птуха. Вдень переважно плюсова температура або близько нуля.

"На Різдво 25 грудня вночі по території України від -3 до +3, а вдень 0…+7 градусів. За розрахунками на сьогодні, цього дня може проходити атмосферний фронт із північного заходу, але досить стрімко: вночі - у західних областях, а вдень він вже буде тільки у східних регіонах, тож прогнозується дощ та мокрий сніг, і вітер може посилюватися", - каже Наталія Птуха.

Нагадаємо, метеоролог Ігор Кібальчич повідомив, якою буде погода на Новий рік 2024. За його словами, у грудні 2023-го очікуються сильні морози у більшості областей, окрім півдня. Снігу буде небагато, але під Новий рік взагалі потеплішає до відлиги.

Оценка материала:

5.00 / 2
Синоптикиня розповіла про погоду на Різдво: чи будуть в Україні сніг та мороз 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.12.2023 1625
Еще материалы раздела «Суспільство»