<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.12.2023 425

Узвар із сухофруктів: класичний рецепт

Узвар – український, традиційний напій. Готують його, як правило, на Святий вечір та Різдво. Сухофрукти для узвару використовують будь-які, але яблука та груші є невід'ємною частиною напою.

6bb1ba4b315263805933ee6a1c6979e9_21.12.23

Узвар вважається корисним напоєм – це чудова альтернатива магазинним солодким напоям. Його можна подавати як холодним, так і гарячим. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Вода - 3 л

сушені яблука - 100 г

сушені груші - 100 г

чорнослив - 100 г

курага - 50 г

мед - 50 г

гвоздика - 3 бутони

  1. Сушені фрукти викладіть у друшляк і промийте під проточною водою. Викладіть у каструлю, залийте водою та залиште на 30-60 хвилин.
  2. Варити на повільному вогні під закритою кришкою 30 хвилин.
  3. Вимкніть вогонь, додайте гвоздику і залиште узвар остигати.
  4. Коли напій буде теплим, додайте мед.
  5. Напій охолодіть та подавайте до столу.

Порада: мед додавайте до смаку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Узвар із сухофруктів: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.12.2023 425
Еще материалы раздела «Суспільство»