НОВИНИ ДНЯ: Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастішевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.12.2023 1850

Циклон зі Скандинавії принесе похолодання і опади: коли чекати погіршення погоди в Україні

Після весняної погоди у грудні, в Україну спершу прийдуть теплі повітряні маси, а згодом і потужний циклон зі Скандинавії, що стане причиною опадів та незначного похолодання.

4567-b_21.12.23

Про це розповіла синоптикиня "Укргідрометцентру" Наталія Птуха, інформує NV. Пише apostrophe.ua.

За її словами, на цьому тижні температура повітря буде вищою, ніж середня кліматична норма.

"Вночі у більшості областей найближчими днями 0…+6 градусів, а в денні години - від +4 до +10 на півдні України. На півночі й заході в межах +4…+7. Лише у східних та в Сумській областях в нічні та денні години від -1 до +4", - розповіла вона.

Така погода буде до 22-23 грудня, а найтепліше буде 20 та 21 грудня.

Проте все зміниться з п'ятниці, адже над Скандинавією сформується доволі потужний циклон, який зачепить й Україну. Зазначається, що атмосферний фронт просуватиметься із заходу у східному напрямку.

Тож вночі, 22 грудня на заході, а вдень і на сході очікуються мокрий сніг та дощ, а 23 грудня - на лівобережній частині країни в нічні години. Решта території, за прогнозами, залишатиметься без істотних опадів.

"Температура наприкінці тижня вже почне дещо знижуватися: вночі від +4 до -2 у більшості областей, а в денні години 0…+6. На півдні залишатиметься +4…+10 - південь цей атмосферний фронт особливо не зачіпатиме", - спрогнозувала синоптикиня.

Раніше ми розповідали, де в Україні випаде сніг на Різдво.

Оценка материала:

5.00 / 1
Циклон зі Скандинавії принесе похолодання і опади: коли чекати погіршення погоди в Україні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.12.2023 1850
Еще материалы раздела «Суспільство»