<
НОВИНИ ДНЯ: Опозиція РФ заговорила про "програш" Заходу у війні Путіна та описала страшний сценарій для України  У Росії дефіцит пального через удари по НПЗ, їй допомагає Білорусь, - ЦНС  В Україну йде перша спека: синоптик дала прогноз прогноз на 21 травня  В Україні обмежили діяльність онлайн-казино  В Україні здорожчає пальне: в чому головна проблема  До України йде спека: прогноз погоди на вівторок, 21 травня  Хто і де може вручати повістки: що каже новий закон про мобілізаціювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.12.2023 348

Запечені в листковому тісті курячі гомілки: незвичайний рецепт

Чудовий спосіб оригінально приготувати гомілки. Страва має дуже апетитний і святковий вигляд.

2a22c97b4fdcc5e6a53ffe42f4be4d84_24.12.23

Сік від ніжок під час запікання просочує тісто, від цього воно стає хрустким із золотавою скоринкою, а м'ясо буде м'яким, ароматним і соковитим. Пише ТСН. 

Інгредієнти

гомілка куряча - 7 шт.

тісто листкове бездріжджове - 500 г

яйце (жовток) - 1 шт.

часник - 2 зубки

соєвий соус - 2 ст. л.

паприка солодка мелена - 1 ч. л.

перець чорний мелений

кунжут

рослинна олія

  1. Курячі гомілки помийте та обсушіть паперовим рушником, а потім складіть до миски. Додайте видавлений через прес часник, соєвий соус, паприку і перець. Все ретельно перемішайте та залиште на 30 хвилин.
  2. Обсмажте гомілки на сильному вогні на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії до отримання золотавої скоринки.
  3. Листкове тісто попередньо розморозьте, злегка присипте борошном і розкачайте пласт товщиною 0,5 см. Розріжте на смужки шириною 1-2 см.
  4. Кожну гомілку обгорніть смужкою тіста з вузького боку по спіралі. Кістки гомілок, не закриті тістом, обгорніть фольгою.
  5. Викладіть гомілки на деко, застелене пергаментом, на відстані одна від одної. Змастіть тісто жовтком і присипте кунжутом.
  6. Випікайте в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 40-45 хвилин.

Поради:

  • За бажанням шкірку з гомілок можна зняти.
  • Листкове тісто використовуйте як дріжджове, так і без дріжджів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Запечені в листковому тісті курячі гомілки: незвичайний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.12.2023 348
Еще материалы раздела «Суспільство»