<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Україна
24.12.2023 385

Знищення трьох ворожих бомбардувальників Су-34: Ігнат розповів, хто спланував цю блискучу операцію

Юрій Ігнат наголосив, що такого давно не було: Су-34 давно не потрапляв у позитивну статистику Повітряних сил.

afb8fa03cc74a215efbdb097494c0019_24.12.23

Знищення на півдні трьох ворожих бомбардувальників Су-34 – блискуча операція, яку спланував командувач Повітряних сил Микола Олещук. Пише ТСН. 

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав під час телемарафону 22 грудня.

"Вони (російські окупанти – ред.) завдають ударів по нас щодня і вільно почуваються в повітряному просторі на окупованих територіях. Як бачимо, інколи вдається цю їхню вільність порушувати, знищувати російські літаки. Минулого разу під рубрикою "Вечного полета, братья" командувач подякував російській протиповітряній обороні, яка "мінусувала" Су-25. Сьогодні цю рубрику командувач продовжив у себе в телеграмі, написавши, що ось вам наша відповідь – мінус три винищувачі-бомбардувальники Су-34", – зазначив він.

Юрій Ігнат зазначив, що це – блискуче спланована операція зі знищення ворога на підступах до нашої держави. "Спланована командувачем Повітряних сил", – додав він.

"Ви знаєте, було на півночі, коли знищили одразу три гелікоптери і два російські літаки, також в Одеській області двічі знищувалися російські "сушки". І цього разу одразу три літаки на південному напрямку. Такого давно не було. Су-34 давно не потрапляв у нашу позитивну статистику", – наголосив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Юрій Ігнат також повідомив, скільки таких літаків є в Росії.

"Є десятки таких літаків. На жаль, їх продовжують виготовляти. Це один із найновіших літаків поряд із Су-35, винищувач-бомбардувальник. Багатоцільовий літак, екіпаж становить два пілоти. Саме такими літаками окупанти завдають ударів керованими авіабомбами, ракетами. Це доволі дорогий сучасний літак. Це десятки мільйонів доларів. Я думаю, не менше 50 мільйонів доларів така машина може коштувати", – розповів він.

Нагадаємо, українські оборонці знищили три російські бомбардувальники Су-34 на півдні України у п'ятницю, 22 грудня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Знищення трьох ворожих бомбардувальників Су-34: Ігнат розповів, хто спланував цю блискучу операцію 5.00 5 2
Політика / Україна
24.12.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»