Життя та Стиль
Суспільство
Замінить і Шубу, і Олів’є. Як приготувати шикарний салат "Граф"
Вже зовсім скоро свята і на столах багатьох українців обов'язково будуть салати. Серед найулюбленіших, звичайно, салат "Оселедець під шубою" та "Олів'є". І деякі давно думають, чим можна їх замінити та що таке цікаве приготувати до святкового столу.
Як зробити салат "Граф", який замінить одразу обидва радянські варіанти, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на "Прості рецепти".
Що вам знадобиться:
- Курка - 200 г
- Сіль - 0,5 ч. ложки
- Зелений горошок консервований - 200 г
- Майонез - 150 г
- Вода - 70 мл
- Буряк - 150 г
- Оцет - 1 ст. ложка.
- Картопля - 150 г
- Чорнослив - 80 г
- Червона цибуля - 80 г
- Яйця курячі - 3 шт.
Приготування салату "Граф"
Відварюємо до готовності буряк, картоплю, яйця та куряче м'ясо. Чорнослив перекладаємо в окрему тару, заливаємо окропом на 5-10 хвилин.
У чистій чаші з'єднуємо цукор, воду, сіль та оцет, перемішуємо. Очищаємо цибулину, ріжемо на тонкі півкільця. Кладемо у суміш та залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
Картоплю чистимо, розминаємо товкачкою. Викладаємо шар з пюре - це основа нашого салату. Для зручності можна робити салат в кулінарному кільці. Кожен шар змащуємо майонезом.
Куряче м'ясо ріжемо дрібним кубиком та посипаємо зверху по картоплі. Цибулю ретельно віджимаємо, кладемо по шару курятини. Всі шари рівномірно розподіляємо.
Наступний шар - зелений консервований горошок. Далі очищені та натерті на середній тертці яйця. Наступним шаром викладаємо чорнослив, нарізаний смужками.
Буряк подрібнюємо на тертці та посипаємо останнім шаром. Змащуємо майонезом та відправляємо у холодильник на 2-3 години.
Раніше ми писали про те, як приготувати королівський святковий торт з найпростіших інгредієнтів.
А ще розповідали рецепти одразу трьох салатів, які можна поставити на святковий стіл.