<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
25.12.2023 378

Україна надала аварійну допомогу енергосистемі Польщі

У ніч на 25 грудня національна енергетична компанія Укренерго надала аварійну допомогу на запит польського оператора системи передачі PSE, отримавши від нього надлишок електроенергії,

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

"Сьогодні вночі на запит польського оператора PSE була активована аварійна допомога для енергосистеми Польщі загальним обсягом 3050 МВт-год. Це не комерційний імпорт, а саме один з видів аварійної допомоги. Польська енергосистема вночі в святковий день мала надлишок електроенергії і запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні. Україна таким чином отримала додатковий обсяг електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Також у компанії зазначили, що зараз електроенергії, виробленої українськими електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

"Унаслідок потепління добовий максимум споживання 24 грудня був на 1% менший порівняно із показниками попередньої неділі - 17 грудня. Водночас «Укренерго»закликає українців до енергоощадливості, адже споживання сезонно тримається на високому рівні", – йдеться в повідомленні.

Експорту електроенергії 25 грудня немає. Імпорт запланований упродовж всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 17 736 МВт-год.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна надала аварійну допомогу енергосистемі Польщі 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
25.12.2023 378
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»