<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
27.12.2023 344

"Якби Україна мала ще сотню ATACMS чи Storm Shadow": генерал Годжес про удар по Феодосії

Півострів став би непридатним для військових цілей РФ.

b1166365ee988f4eeb0ea2a1f4e21fd9_27.12.23

Країна-агресорка Росія не змогла б використовувати територію анексованого Криму як основу для атак на цивільну інфраструктуру, якби Україна отримала від Заходу більше далекобійної зброї. Пише ТСН. 

Про це написав у X (Twitter) екскомандувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес.

"Уявіть, якби Україна мала ще сотню ATACMS, Taurus, Storm Shadow чи SCALP? Крим став би непридатною для Росії базою... Ні військово-морського флоту, ні військово-повітряних сил, ні запусків дронів проти цивільних, ні логістичного вузла для підтримки російської оборони на півдні України... ні Керченського мосту", – наголосив генерал.

Як повідомлялося, в ніч проти 26 грудня корабель Чорноморського флоту РФ "Новочеркаськ" у районі тимчасово анексованої Феодосії був атакований крилатими ракетами. Внаслідок удару знищено цей великий десантний корабель.

Тим часом аналітик Defense Express Сергій Згурець вважає, що, ймовірно, ЗСУ завдали ударів по Феодосії ракетами Storm Shadow. За його словами, цей тип ракет дійсно може здійснювати такі ефективні удари.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Якби Україна мала ще сотню ATACMS чи Storm Shadow": генерал Годжес про удар по Феодосії 5.00 5 2
Політика / Світ
27.12.2023 344
Еще материалы раздела «Світ»