<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологинівсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.12.2023 627

Паливо за місяць подешевшало на 3-7 гривень: скільки коштують бензин, дизель та автогаз

Роздрібні ціни на бензин, дизельне паливо Україні знизилися в грудні 2023 року. Автогаз подешевшав після різкого зростання восени.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані моніторингу "Консалтингової групи А-95".

За даними моніторингу, середні роздрібні ціни 29 грудня на бензин А-95 становлять 51,48 гривні за літр (-2,88 гривні за місяць), на дизельне паливо 51,50 гривні за літр (-2,80 гривні), на автогаз 29,83 гривні за літр (-6,83 гривні).

Причини зміни цін

Нагадаємо, автогаз різко подорожчав в Україні в жовтні-листопаді через сезонне зростання попиту в Польщі та нові митні правила. Як повідомив у коментарі РБК-Україна директор спеціальних проектів НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев, до нас потрапляла щонайменше третина палива, яке вироблялося в Російській Федерації чи Білорусі, і потім через різні схеми надходило. "Правила змінилися і такі схеми припинили масово застосовувати", - повідомив Рябцев.

Основним фактором, який впливає на ціну палива в Україні, є світові ціни на нафту. Сьогодні нафта коштує близько 77,50 доларів за барель. За 2023 рік ціни впали на 10%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Паливо за місяць подешевшало на 3-7 гривень: скільки коштують бензин, дизель та автогаз 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
30.12.2023 627
Еще материалы раздела «Економіка»