<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
31.12.2023 363

Зміни в мобілізації: закон повинен мотивувати, а не карати — політолог

Для добровольців та їхніх родин має бути передбачена ціла низка соціальних пільг.

7b0250011c8014c93fb3c2d379c54707_31.12.23

Законопроєкт про мобілізацію, над яким наступного тижня розпочне працювати профільний комітет Верховної Ради, повинен передбачати норми для мотивації військовозобов’язаних, а не їх покарання. Пише ТСН. 

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко.

За його словами, при розгляді цього законопроєкту в ЗМІ увага була сконцентрована насамперед на різних обмеженнях і покараннях.

“Можливо, це було пов’язано і з суто адміністративним  підходом, який панував в самому законопроекті. Деякі народні депутати, зокрема Єгор Чернєв, пропонують посилити в законопроекті мотивуючі норми. Це правильна ідея і в політичному і в змістовному сенсі. На мій погляд для добровольців та їх родин має бути ціла низка соціальних пільг”, - стверджує він.

Зокрема, на думку Володимир Фесенка, для тих, хто зараз на фронті дуже важливою є норма про те, що людину мобілізують на 36 місяців.

“Ця норма закону потребує певної конкретики, щоб зокрема потім не було різних суб’єктивних зловживань. Також треба зазначити, що ця норма розповсюджується і на тих, хто добровільно пішов захищати Україну в перші дні війни”, - наголосив він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зміни в мобілізації: закон повинен мотивувати, а не карати — політолог 5.00 5 2
Політика / Україна
31.12.2023 363
Еще материалы раздела «Україна»