<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
Політика
Україна
01.01.2024 14:27 252

Росіяни хочуть розколу в Україні, планують кампанію проти мобілізації, - ГУР

Росія хоче розколу всередині України. Серед головних цілей ворога, зокрема, дискредитація мобілізації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони у Telegram.

Як зазначає розвідка, наближені до Кремля аналітики підготували пропозиції вищому військово-політичному керівництву РФ для "ефективнішого" продовження війни проти України у 2024 році.

"Зруйнувати єдність всередині України пропонують шляхом проведення декількох гібридних підривних кампаній поряд із продовженням інтенсивних бойових дій", - зазначає ГУР.

Серед ключових цілей ворога: дискредитація процесу мобілізації, сприяння масштабному відтоку населення з України, розколи за регіональним принципом.

Запропоновані Кремлю наративи:

  • "Юґо-восток воюєт за інтєрєси бандеровцев";
  • "Ґаліция без сєпаратістов уже давно вступіла би в ЄС";
  • "В Кієвє нє мобілізіруют - все ґуляют і вєсєлятся".

При цьому кремлівські аналітики вважають, що в Україні не залишилось політичних сил, здатних змінити вектор розвитку держави, а кількість тих, хто колись був симпатиком "русского міра", катастрофічно впала.

Російські фейки у мережі

Нещодавно Міноборони повідомило про створення шахраями фейкового акаунту в Telegram міністра оборони України Рустема Умєрова.

Також раніше Центр стратегічних комунікацій повідомляв, що російські пропагандисти на початку грудня розповсюдили фейкову інформацію про начебто мобілізацію всіх українських жінок до 60 років.

Крім того, у мережі "гуляє" неправдива інформація про начебто мобілізацію сотень вагітних до лав ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни хочуть розколу в Україні, планують кампанію проти мобілізації, - ГУР 5.00 5 1
Політика / Україна
01.01.2024 14:27 252
Еще материалы раздела «Україна»