<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
02.01.2024 374

ЗРК Patriot за сім місяців роботи збив уже 15 російських "Кинджалів", - Ігнат

Зенітно-ракетні комплекси Patriot збили 15 російських ракет "Кинджал", які запускаються з внищувачів МіГ-31К. ЗРК зробили це за сім місяців роботи.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Patriot здатен збивати балістику й аеробалістичні ракети, такі як "Кинджал". 4 травня був збитий перший "не имеющий аналогов "Кинджал" Х-47 - ракета М2. Таким чином, стартував відлік саме з цього часу. Потім було ще шість, ще шість, і зараз маємо уже 15 "Кинджалів", збитих саме системою Patriot", - заявив він.

За словами Ігната, наявних в України систем Patriot наразі замало. Він додав, що кількох батарей недостатньо.

Збиття "Кинджалів"

Раніше українське ППО не могло збивати ракети "Кинжал", проте з появою на озброєнні армії ЗРК Patriot це стало можливим.

Так, видання Defence Express повідомило, що українські військові могли вперше збити ракету "Кинжал" 4 травня та опублікували фотографії уламків певної ракети. Пізніше цю інформацію підтвердили у Повітряних силах.

Після того, вночі 16 травня росіяни знову атакували Україну "Кинжалами", і сили ППО збили усі шість ворожих ракет цього типу.

26 липня над Хмельницькою областю ППО ЗСУ також збила російські "Кинжали", і в обласній військовій адміністрації розповіли про наслідки ракетної атаки.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗРК Patriot за сім місяців роботи збив уже 15 російських "Кинджалів", - Ігнат 5.00 5 2
Політика / Україна
02.01.2024 374
Еще материалы раздела «Україна»