<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.01.2024 633

«Похолодання відміняється». Синоптикиня попередила про зміщення прогнозованого холоду та повідомила — лютого морозу не буде

Напередодні початку нового тижня та навіть ще сьогодні зранку синоптики попереджали про похолодання та сильні морози, але не так сталося, як гадалося.

zima-594x391_03.01.24

Синоптикиня Наталка Діденко, на своїй сторінці в facebook, зробила майже сенсаційне повідомлення. За її словами люті морози скасовуються. Більш того, до нас йде потепління. Пише nv.ua.

«Хоча зараз зовсім і не смішно, але я ось вийшла з ванни, де ми з котами пили каву (синоптикиня ховалася від обстрілів під час повітряної тривоги), і сильно посміхаюся.

Бо ще позавчора-вчора всі поважні та авторитетні прогностичні моделі давали сильне похолодання, найсильніше у північних областях включно, звичайно, із Києвом!

Але вже сьогодні зранку уточнені прогнози моєї улюбленої моделі дають якраз на прогнозовані дні, 3−6 січня, кардинально протилежну погоду — із плюсами!

А вже саме похолодання відсувається далі, та й то, цілком прийнятне для січня та ще й півночі України.

Причому, декотрі прогностичні схеми залишають у силі це похолодання (ви можете бачити це на своїх гаджетах, наприклад), а декотрі поміняли думку із вчорашнього тепла на мороз.

Між іншим, мені тут зробили зауваження, коли я вчора написала про похолодання, що одна непогана схема дає якраз теплу погоду.

Це не має особливого значення, якщо чесно, бо сьогодні та ж схема накрутила для Києва мінуси на місці учорашніх плюсів.

Тому.

Ось чому я завжди кажу, що не варто вистрибувати із штанів і намагатися зазирати далі і підхоплювати це на заголовки та знаки оклику, все треба робити спокійно і професійно, уточнення прогнозу за спеціальними та професійними моделями — необхідне завжди.

Навіть якщо у вас гаджет останньої моделі)

Я, звичайно, не знаю і не розумію логіку посилених обстрілів чи взагалі ось таких масованих, як сьогодні. Та й не хочу знати, це — не моя компетенція.

Проте мені здається, що вони якраз розраховували на це похолодання.

У них же працюють професійні метеорологи, це ж зрозуміло.

І вони поспішали завдати якомога більше ударів саме по інфраструктурі напередодні прогнозованого похолодання.

Ну, щоб ми тут мерзли, бігали з ліхтариками, штурмували пункти незламності, шукали інтернет-зв'язок, всяке таке. Ми це вже проходили.

Аж ось — гоп! — похолодання відміняється, потепління — йому на зміну!

І ще я думаю, що часто спрацьовує людський фактор.

Бо на шляху затікання арктичної повітряної маси якраз ближче російська столиця. А ось там, за прогнозами, і -15, і -20 і навіть нижче -30 градусів.

І це завжди трохи такий тиск на прийняття рішення — якщо над твоєю територією очікується якесь небезпечне метеорологічне явище, то ти ніби трохи перестраховуєшся і даєш також це ж явище на територію, яка тебе цікавить.

Оценка материала:

5.00 / 1
«Похолодання відміняється». Синоптикиня попередила про зміщення прогнозованого холоду та повідомила — лютого морозу не буде 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
03.01.2024 633
Еще материалы раздела «Суспільство»