НОВИНИ ДНЯ: Росія може відповісти на репараційний кредит судовими позовами: Reuters з'ясувало наслідки  Святий вечір 2025: які традиції, що має бути на столі та що категорично заборонено  Не вічний? Лукашенко знову заговорив про відхід з посади  Як впоратися зі "святковою депресією": корисні поради  В Індії заявили про понад 200 випадків вербування на війну проти України: деталі  Гороскоп на 19 грудня за картами Таро: Дівам - нові плани, Стрільцям - шанс  США і Європа підготували детальний план гарантій безпеки для України, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.01.2024 646

Рецепт найкращого бограча: хитрощі приготування від досвідченого кухаря із Закарпаття

Хитрощі приготування бограча по-закарпатськи від закарпатського кухаря – процес приготування, корисні поради щодо вибору м'яса, приправ.

fc1ea3b521f81f70ae9213de92dd18e5_05.01.24

Традиційна страва закарпатської кухні поєднує різні види м'яса – свинину, телятину, кролятину з різними овочами і спеціями. Саме така різноманітність дозволяє створити суп з особливим, насиченим смаком. Пише ТСН. 

Інгредієнти для приготування бограча

  • м’ясо: свинина чи телятина – 900 г,
  • сало – 70 г,
  • картопля – 500 г,
  • солодкий перець – 2 шт.,
  • помідор – 2 шт.,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • копчена паприка – 2 ч. л.,
  • перець чилі – 10 г,
  • сіль, часник – за смаком.
  • Спочатку свине сало ріжемо на дрібні кубики, кладемо до казана або каструлі та розтоплюємо.
  • Коли сало трохи розтане, додайте порізану свинину та яловичину і обсмажуйте його до отримання рум’яної скоринки.
  • Для смачного бограча важливо обрати якісне м’ясо. Зазвичай використовують телятину та свинину, але смачно буде і з ковбасками.
  • Начищену картоплю нарізаємо на великі кубики. Важливо нарізати її на однакові кубики або брусочки. Додаємо картоплю до підрум’яненого м’яса.
  • Додаємо до суміші порізані на великі кубики помідори, солодкий перець і цибулю. Все це тушкуємо, регулярно помішуючи на невеликому вогні, щоб інгредієнти не пригоріли.
  • До овочів із м’ясом додаємо спеції та заливаємо водою.
  • Закриваємо казан чи каструлю кришкою і готуємо на маленькому вогні до готовності. Бограч можна приготувати в розігрітій до 180 градусів духовці, час готування – близько півтори години.
  • Періодично перевіряйте консистенцію бограча та смак на сіль і спеції та додайте їх за потреби.

Як приготувати бограч

Бограч зазвичай подають гарячим, можна з лавашем, сметаною та зеленню на ваш вибір.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рецепт найкращого бограча: хитрощі приготування від досвідченого кухаря із Закарпаття 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.01.2024 646
Еще материалы раздела «Суспільство»