<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.01.2024 367

Смажена курка з бальзамічним соусом та журавлиною: незвичайний рецепт

Цей рецепт смаженої курки з бальзамічним соусом і журавлиною зовсім нескладний, якщо ви не можете знайти свіжу журавлину, цілком можна використовувати заморожену; просто спочатку розморозьте та обсушіть ягоди.

6c2fc4d50d1358409df8d80a0e6ede5a_07.01.24

Смажена курка з бальзамічним соусом та журавлиною: незвичайний рецепт. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Часник - 2 зубчики

оливкова олія екстра-класу - 3 ст. л.

Журавлина - 1,5 склянки

Курка - 8 частин

сіль та свіжомелений чорний перець

свіжий чебрець - 1 ст. л.

Розмарин - 1 ст. л.

соєвий соус - 1 ст. л.

бальзамічний соус - 1 ст. л.

1. У чаші кухонного комбайна або блендера подрібніть до однорідної маси часник, бальзамічний оцет, оливкову олію, соєвий соус і половину склянки журавлини.

2. Покладіть шматочки курки у великий пластиковий пакет і залийте курку маринадом. Закрийте пакет і поставте в холодильник на період від 30 хвилин до 1 години.

3. Розігрійте духовку до 190 градусів. Злегка змастіть велику сковороду або форму для запікання антипригарним спреєм.

4. Дістаньте курку з пакета, залишивши маринад. Покладіть шматочки курки в сковороду або блюдо шкірою донизу і приправте сіллю, перцем, чебрецем і розмарином. Посипте сковороду 1 склянкою журавлини, що залишилася.

5. Запікайте курку, доки шкіра не почне підрум'янюватися, а м'ясо майже буде готове, 20-25 хвилин. Переверніть курку і рясно змастіть кожен шматок маринадом, що залишився. Вилийте залишки маринаду.

6. Збільште температуру духовки до 220 градусів і готуйте, поки куряча шкіра не стане хрусткою, ще 5-8 хвилин. Подавайте негайно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Смажена курка з бальзамічним соусом та журавлиною: незвичайний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.01.2024 367
Еще материалы раздела «Суспільство»