<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.01.2024 1614

У Києві закликали відмовитися від купань на Водохреща

Масові релігійні заходи залишаються небезпечними.

7ebfcb0c1127dff62329aad6a70c737a_05.01.24

Киян та гостей столиці закликали відмовитися від купань на Водохреща. Дійство може використати Росія. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"В умовах війни, проведення будь-яких масових заходів та зібрань, зокрема релігійних, може бути використано країною-агресором або радикальними угрупуваннями з метою вчинення провокацій стосовно вірян та пересічних громадян, задля дестабілізації соціальної та релігійної ситуації у Києві", – наголосили у відомстві.

Тож мешканців та гостей столиці наполегливо закликали цьогоріч відмовитися від купання у водоймах на Водохреще.

"Також, згідно з нашими зобов’язаннями щодо забезпечення безпеки та здоров'я громадян, пляжі та водойми столиці були систематично перевірені на відповідність санітарних нормативів та радіаційному фону. Зафіксовані показники відповідають усім вимогам сталої норми", – підсумували в КМДА.

Нагадаємо, Водохреще або Хрещення Господнє – велике християнське свято, яке раніше завжди припадало на 19 січня. Однак, після 1 вересня 2023 року його дата змінилася. Згідно з новоюліанським календарем, на який перейшли ПЦУ та УГКЦ, 2024 року ми будемо святкувати Водохреще 6 січня.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Києві закликали відмовитися від купань на Водохреща 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.01.2024 1614
Еще материалы раздела «Суспільство»