<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.01.2024 1360

На вихідних в Україні вдарять морози, піде сніг: синоптики дали детальний прогноз

Синоптики спрогнозували, якої погоди чекати українцям на ці вихідні, 6 та 7 січня. Субота, застерігають метеорологи, буде відносно теплою і принесе плюсову температуру у всі області, окрім північних.

2ca8b4253c143f632fcf0205411b4870_06.01.24

Натомість в неділю в Україну прийдуть морози. Про це застерігають в Українському гідрометцентрі. Пише OBOZ.UA.

День суботи, 6 січня, принесе плюсову температуру практично в усі області, окрім північних регіонів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +5...+7 у Закарпатській, Івано-Франківській, Вінницькій, Запорізькій та Миколаївській областях.

Ще тепліше, до +6..+9, буде на Одещині, Херсонщині, Запоріжжі і в Криму.

У Волинській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській та Харківській областях вдень очікується невеликий мороз, від -5 до -2 градусів.

У решті областей переважно триматиметься температура +2... +4.

Уночі ж 6 січня, відчутні морози у діапазоні від -5... -7 до -9... -11 синоптики прогнозують у північних областях. На решті території, за винятком західних та південних областей, очікується -1... -3. Захід та південь – переважно близько 0 і до +2... +3 градусів.

Переважно в Україні цього дня буде хмарно, без істотних опадів. Невеликий сніг можливий на Волині, Рівненщині, Львівщині, Житомирщині та Тернопільщині.

На неділю, 7 січня, на Житомирщині, Київщині, Чернігівщині та Сумщині синоптики прогнозують хмарність з проясненнями та невеликий сніг. Також на півночі очікуються морози: вдень від -11... -9 до -13... -11, а вночі на Житомирщині та Київщині прогнозують -9... -12, а на Чернігівщині та Сумщині – до -18 градусів.

Опади у вигляді мокрого снігу можливі переважно на заході України, а також на Харківщині, Полтавщині та Черкащині. Денна температура на півдні може сягнути до +7... +8, нічна коливатиметься у діапазоні +2... +5.

На заході вдень очікується -4... -6 – за винятком Закарпаття (+5... +7),  Івано-Франківщини (-3... -1) та Буковини (0... +2). Вночі ж на Заході переважно -4... -6 (і дещо тепліше у перерахованих областях).

На решті території України нічна температура коливатиметься від -3... -5 до -3... -1.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли, чим здивує погода в січні. Місяць буде відносно теплим, очікується зниження температури на 3-5 градусів порівняно з грудневою.

При цьому середньомісячна температура повітря очікується на 1,5-2 градуси вище кліматичної норми.

Також натомість синоптик Наталія Діденко попередила, що в Україну ввірвуться морози до мінус 20, будуть хуртовини.

Оценка материала:

5.00 / 2
На вихідних в Україні вдарять морози, піде сніг: синоптики дали детальний прогноз 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
06.01.2024 1360
Еще материалы раздела «Суспільство»