<
НОВИНИ ДНЯ: Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Спекотний початок літа: якою буде погода в Україні у перші вихідні червня  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Сигарети дорожчатимуть швидше: комітет Ради підтримав підвищення акцизу  Беремо кефір та будь-яке варення: швидкий та смачний рецепт пирога "Гість на порозі"  Літо почнеться спекою  Американські пілоти готові керувати F-16 в Українівсі новини дня
Політика
Світ
07.01.2024 344

США скликають Радбез ООН через використання Росією ракет КНДР

Члени Радбезу повинні зібратися 10 січня.

264248d5dd2349cb1dcf73cae4d6d58b_07.01.24

Члени Ради безпеки ООН зберуться 10 січня для обговорення постачання Росії ракет з Північної Кореї, які Кремль використовує для обстрілів України. Пише ТСН. 

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Сполучені Штати раніше отримали інформацію про те, що КНДР та інші країни продають свої балістичні ракети Росії для війни проти України.

"США вважають, що Росія використовує додаткові ракети з КНДР, щоб знищити більше громадянської інфраструктури України та вбити українських мирних жителів", - повідомив Кислиця.

Дипломат зазначив, що російські війська використовували ракети з КНДР під час масованих обстрілів України 30 грудня і 2 січня.

"За інформацією США, нещодавно Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) передала Росії пускові установки балістичних ракет і кілька десятків балістичних ракет. 30 грудня 2023 р. російські війська запустили щонайменше одну з цих балістичних ракет КНДР по Україні. 2 січня російські війська запустили кілька балістичних ракет КНДР в Україні, зокрема в рамках нічної атаки", - повідомив постпред України при ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі з посиланням на розсекречені дані розвідки заявив, що в широкомасштабних атаках РФ на Україну використовувалися ракети з Північної Кореї.

Крім того, ми раніше інформували, що КНДР і Росія використовують для торгівлі зброєю спеціальну економічну зону.

Оценка материала:

5.00 / 1
США скликають Радбез ООН через використання Росією ракет КНДР 5.00 5 1
Політика / Світ
07.01.2024 344
Еще материалы раздела «Світ»