<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
08.01.2024 432

Росія могла перекинути до Севастополя новітній десантний корабель, - ЗМІ

До Севастополя з Новоросійська Російської Федерації, ймовірно, було дислоковано новітній великий десантний корабель.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Крымский ветер".

Відповідно до знімка із супутника Sentinel 2, який було зроблено 6 січня, біля пірса в Севастопольській бухті розташовано, ймовірно, ВДК проєкту 11711 типу "Іван Грен".

Наприкінці січня 2022 року, перед початком повномасштабного вторгнення "Петр Моргунов", який належить до вищезгаданого проєкту, був перекинутий у Чорне море нібито для навчань. Майже постійно він перебував у бухті Новоросійська.

Що відомо про ВДК "Петр Моргунов"

"Петро Моргунов" є другим кораблем серії. Він був введений в експлуатацію 23 грудня 2020 року.

Має повну водотоннажність 6,6 тисячі тонн й можливість транспортування посиленого батальйону морської піхоти з технікою, а також висадки на понтонах.

На кораблі розміщено авіаційну групу - 2 вертольоти Ка-29 і БПЛА "Орлан-10" у палубному ангарі.

Знищення "Новочеркаська"

У ніч на 26 грудня Повітряні сили завдали ракетного удару по великому десантному кораблю "Новочеркаськ", який терористи розташували в порту Феодосії. Корабель було знищено, а разом й з ним було ліквідовано 74 моряків.

Після цього росіяни спробували знайти навідників у Феодосії. Для цього до міста направили велику кількість оперативників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія могла перекинути до Севастополя новітній десантний корабель, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Україна
08.01.2024 432
Еще материалы раздела «Україна»