<
НОВИНИ ДНЯ: Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Україна
07.01.2024 410

Щоб убезпечити Європу від РФ, є тільки одне рішення, - Зеленський

Щоб убезпечити Європу від Росії у військовому відношенні, є тільки одне рішення.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію конференції "Народ та оборона".

"Для того щоб у довгостроковій перспективі убезпечити Європу від Росії у військовому відношенні, є тільки одне рішення - єдина європейська збройова промисловість", - заявив він.

Він зазначив, що, крім повномасштабного вторгнення в Україну, Росія наразі веде гібридну війну проти значної частини Європи.

"Але російську агресію можна перемогти. Але щоб дати їм урок, що агресія не може привести до добра, необхідна солідарність", - підкреслив президент.

Зеленський також подякував Швеції та її народу за солідарність з Україною. Зокрема, за військову допомогу, особливо за танк CV90 і артилерійську систему Archer, які врятували життя українців.

"Україна вже є і завжди буде одним із найзначніших європейських донорів безпеки. Ми прагнемо найкращих у світі озброєнь і технологій для нашої власної безпеки та безпеки наших партнерів", - заявив він.

Президент наголосив, що спільне виробництво зі Швецією є для України пріоритетним.

"І я впевнений, що настане день, коли ми зможемо побачити відкриття в Україні першого спільного з вами виробництва", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Щоб убезпечити Європу від РФ, є тільки одне рішення, - Зеленський 5.00 5 1
Політика / Україна
07.01.2024 410
Еще материалы раздела «Україна»