<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українціввсі новини дня
Політика
Україна
08.01.2024 560

Як зробити мобілізацію справедливою: експерт назвав дві головні ідеї, до яких схиляється суспільство

Суспільство пропонує відправити на війну чиновників чи повернутися до рекрутингу.

b52a8ce078190ed3d743c6e9eef4633b_08.01.24

В Україні суспільство вважає справедливим рішенням мобілізувати чиновників та держслужбовців. Проте цього ресурсу буде недостатньо. Пише ТСН. 

Про це в ефірі "1+1" повідомив доктор економічних наук, професори КНУ імені Шевченка, гендиректор Advanter Group Андрій Длігач.

“Виявляється, що найбільш раціональним і справедливим рішенням вважають (і це, я б не сказав, що каже про нашу дорослість), що мають бути мобілізовані перш за все чиновники, держслужбовці. Хотів би нагадати, що їх не так багато – 235 тисяч всього в нас чиновників... точно недостатній ресурс”, - розповів Андрій Длігач.

За його словами, є ще кілька ідей, які підтримує суспільство, зокрема - повернення до питання рекрутингу.

“Чому рекрутинг зараз провалюється? Тому що, можливо, існуючого фінансового забезпечення недостатньо... Можливо, потрібно збільшити грошове забезпечення... І ще одне питання – це підвищення ефективності вже наявного ресурсу, того мільйона людей, які є в армії... Як зараз використовується цей ресурс? І насправді тут ще питання нематеріального заохочення… Коли ми покажемо, що в самій армії наводиться лад, і що в самій армії знають, що зробити, щоб підвищити ефективність і зменшити втрати, я переконаний, що можна повертатися до ідеї рекрутингу”, - наголосив Длігач.

Він також додав, що другою ідеєю щодо мобілізації, яку підтримує суспільство, є можливість бронювання бізнесом тих співробітників, які забезпечують економічне зростання.

"Нагадаю, що військові утримуються саме за рахунок наших податків... Відповідно, податків потрібно збирати більше... Справедливість - це вільний вибір. І вибір може зробити людина в будь-який момент свого життя: чи будувати кар’єру, чи пити пиво, чи йти працювати 14 на 7, як працює багато людей в бізнесі... Це не про багатих та бідних, це про відповідальність і це про ефективність", - акцентував професор.

Нагадаємо, що деякі положення із законопроєкту про мобілізацію приберуть.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зробити мобілізацію справедливою: експерт назвав дві головні ідеї, до яких схиляється суспільство 5.00 5 2
Політика / Україна
08.01.2024 560
Еще материалы раздела «Україна»