<
НОВИНИ ДНЯ: "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітня  Остін про ATACMS: не чудодійний засіб, але дає можливість завдавати далеких ударіввсі новини дня
Політика
Світ
08.01.2024 474

Лукашенко може піти з посади президента Білорусі і готує собі нове місце – військовий аналітик

На думку Алесіна, Лукашенко готується до того, що його повноваження колись припиняться.

d0267f016fee581beb2c1ff96333ccdf_08.01.24

Олександр Лукашенко може піти з посади президента Білорусі і готує собі нове місце. Пише ТСН. 

Про це повідомив білоруський військовий аналітик Олександр Алесін в ефірі телеканалу "Київ 24".

"Коли виявилося, що не всі у президентській вертикалі були вірні чинному президенту і навіть у лавах силових органів почала просочуватися зрада. Тому для того, щоб свої повноваження закріпити не лише на час своєї каденції, а й зберегти контроль над державою та після припинення повноважень, Олександр Лукашенко, як мені здається, запропонував ось таку формулу, як кажуть, народного представництва: Всебілоруські народні збори, які мають право оголошувати імпічмент президенту, який вирішує питання про напрями розвитку держави. І, по суті, вони є органом, який перебуває над президентом. І як делегат у Всебілоруських народних зборах Олександр Лукашенко практично зберігає контроль над політичним життям Білорусі до кінця своїх днів. І тим більше він зберігає водночас повну недоторканність і державне забезпечення", - зазначив він.

Тому, на думку Алесіна, Лукашенко готується все-таки до того, що його повноваження колись припиняться.

"І для того, щоб забезпечити вихід і подальше існування, він робить ось таку політичну реформу, яка складається з нового закону про Всебілоруські народні збори. Тобто Лукашенко замислюється про припинення своїх повноважень. Я думаю, що якщо Путін переможе на наступних виборах, то, звичайно, він потягне за собою Лукашенка. Ще один термін вони побудуть разом, але далі події розвиватимуться за непередбачуваним сценарієм", - підсумував військовий аналітик.

Нагадаємо, самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко підписав закон про довічні гарантії: заборонив судити себе після відставки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенко може піти з посади президента Білорусі і готує собі нове місце – військовий аналітик 5.00 5 2
Політика / Світ
08.01.2024 474
Еще материалы раздела «Світ»