<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.01.2024 1317

Значний сніг, хуртовина та морози по усій Україні: погода на 8 січня

8 січня, в Україні утримуватиметься негода. Попереджають про сильний сніг, пориви вітру й ожеледь.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на український гідрометеорологічний центр.

Як пише Укргідрометцентр:

  • у південній частині помірний дощ з переходом у мокрий сніг, місцями значні опади. Ожеледь, налипання мокрого снігу. Температура вночі та вдень від +4 тепла до -1 морозу, вдень в Криму +7 - +12 тепла;
  • у північних, Волинській та Рівненській областях місцями невеликий сніг. Температура вночі -11 - -16, вдень -8 - -13. В Чернігівській та Сумській областях вночі -15 - -20, вдень -10 - -15.
  • на решті території складні погодні умови: помірний сніг, у центральних та східних областях значний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с. Температура вночі та вдень -5 - -10 морозу.

На дорогах ожеледиця.

Зазначається, що вітер північно-східний, 7-12 м/с, в більшості західних, північних та південних областей місцями пориви 15-20 м/с.

Погода в Києві та області

"Хмарно, місцями невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями по області пориви 15-20 м/с", - пише пресслужба.

Температура в області вночі від -11 до -16 морозу, а вдень від -8 до -13. У Києві протягом доби від -11 до -13.

На дорогах очікується ожеледиця.

Небезпечні метеорологічні явища

"8 січня у південних областях ожеледь, налипання мокрого снігу, в Одеській області вдень пориви вітру 15-20 м/с. У центральних та східних областях значний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах України ожеледиця", - відзначає Укргідрометцентр.

Негода в Україні

Очікується, що в Україну прийде хвиля похолодання внаслідок арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни.

Українців попередили про сильні морози. В деяких регіонах температура опустить до -25 градусів. Зокрема негода супроводжуватиметься значним снігом, хуртовиною, а також ожеледицею.

Оценка материала:

5.00 / 2
Значний сніг, хуртовина та морози по усій Україні: погода на 8 січня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.01.2024 1317
Еще материалы раздела «Суспільство»