<
НОВИНИ ДНЯ: Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвокатавсі новини дня
Політика
Україна
09.01.2024 509

РФ навчилася обходити санкції. Зеленський закликав світ звернути на це увагу

Росія навчилася обходиди західні санкції, які проти Москви впровадили за повномасштабне вторгнення в Україну.

dscf4822_enhanced_id90323_1300x867_ac3af0be021ca285f6c44c8b1b39f757_650x410_09.01.24

Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Росія навчилася обходити санкції. В ракетах, які були застосовані проти нас, ми бачимо деталі виробництва багатьох країн світу", - заявив він.

Зеленський підкреслив, що Росії допомагають обходити санкції.

"На жаль, Росії допомагають обходити (санкції, - ред.) компанії-виробники або компанії-посередники, які є в тій же Європі, США - усюди. І я б на це звертав увагу, особливо тих органів, що займаються санкційною політикою", - заявив він.

Росія обходить санкції

Нещодавно Росія підписала з Іраном декларацію про "протидію" санкціям, які проти країн запровадили США, ЄС і низка інших держав.

Також ЗМІ встановили, що після початку повномасштабної російської агресії через Білорусь до РФ ввозили люксові автомобілі, експорт яких заборонено через санкції західних компаній.

Правоохоронці Фінляндії викрили схему з ухилення від санкцій ЄС. Компанії поставляли в Росію безпілотники на мільйони євро.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ навчилася обходити санкції. Зеленський закликав світ звернути на це увагу 5.00 5 2
Політика / Україна
09.01.2024 509
Еще материалы раздела «Україна»