НОВИНИ ДНЯ: "Швидше, швидше, швидше": США тиснуть на Україну, вимагаючи підписати мирну угоду  Не маємо єдиної думки щодо Донбасу: Зеленський пояснив, чому не погоджується з планом США  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8–14 грудня 2025 року  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Гороскоп на 8 грудня: Овнам - нікуди не поспішати, Скорпіонам - поставити крапкувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.01.2024 577

Капуста "Пелюстка" з буряком: рецепт хрумкої маринованої закуски від кулінарного експерта

Як приготувати найсмачнішу капусту "Пелюстка" по-українськи.

3ede7e0f278f922cbf4a04d35be4a83b_10.01.24

Маринована капуста з буряком, як її роблять в Україні, називається "Пелюсткою" недаремно. Зовні порізані певним чином шматочки капусти рожевого кольору нагадують пелюстки троянди. Але ця не лише гарно, а й дуже смачно маринована капуста буде смаковитим доповненням для м'ясних, рибних та інших страв.

Рецептом, як замаринувати капусту з буряком, ділиться кулінарний експерт Євген Клопотенко. Пише ТСН. 

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • капуста – 1,5-2 кг,
  • буряк, попередньо запечений – 250-300 г,
  • часник – 5 зубчиків,
  • соняшникова олія – 3 ст. л.

Інгредієнти для маринаду на один літр води:

  • цукор – 4 ст. л.,
  • столовий оцет 9% – 100 мл,
  • чорний перець – 5-6 горошин,
  • лавровий лист – 2-3 шт.,
  • сіль – 2 ст. л.

Приготування

Для маринаду:

  • Вилийте до каструлі один літр води, додайте дві столові ложки солі, чотири – цукру, лаврові листи і чорний перець.
  • Доведіть до кипіння, зменште вогонь та дочекайтеся розчинення солі й цукру.
  • Зніміть каструлю з плити і влийте оцет, перемішайте. Дайте маринаду трохи охолонути.

Підготуйте складники маринованої капусти:

  • Запечений у духовці буряк наріжте соломкою.
  • Зубчики часнику розчавіть пласким боком леза ножа.
  • Очищену від верхніх листків капустину наріжте квадратними шматочками, щоб вони нагадували пелюстки.

До трилітрової банки викладайте, чергуючи, шматочки капусти, буряк і зубчики часнику. Залийте теплим маринадом, зверху влийте олію і закрийте кришкою. Олія має запобігти утворенню плісняви ​​та розмноженню бактерій.

Поставте банку в темному сухому місці за кімнатної температури. Через 3-5 днів капусту для зберігання переставте до холодильника чи іншого прохолодного місця. Зберігати таку капусту можна 1,5–2 місяці, залежно від температури.

Оценка материала:

5.00 / 1
Капуста "Пелюстка" з буряком: рецепт хрумкої маринованої закуски від кулінарного експерта 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
10.01.2024 577
Еще материалы раздела «Суспільство»