<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.01.2024 2588

Епіфаній назвав традицію російської церкви, від якої відходить ПЦУ

Митрополит Епіфаній розповів про одну із "рабських" традицій Московського патріархату.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зазначив, що ПЦУ відходить від однієї із застарілих традицій Московського патріархату. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту ТСН Олександру Загородньому.

Так, журналіст під час зустрічі з митрополитом не поцілував йому руку і одразу уточнив, чи не обурили його дії Епіфанія.

"Звичайно, що ні. Це більше, бачите, традиція і російська традиція, що вірний, як підлеглий, панові повинен кланятися, повинен цілувати в руку. Така, виявляється, певна зверхність над вірними, що вірні – це покірні раби. А ми відходимо від цієї традиції, тому що ми, за словами Христа, є друзями", - пояснив предстоятель.

Нагадаємо, Стефанчук розповів, коли закон про заборону УПЦ МП винесуть в Раду для голосування.

Оценка материала:

5.00 / 2
Епіфаній назвав традицію російської церкви, від якої відходить ПЦУ 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.01.2024 2588
Еще материалы раздела «Суспільство»